Volver al sitio

Per què hem de protegir les nostres mascotes dels paràsits externs durant tot l'any?

Els paràsits externs poden causar greus malalties a les nostres mascotes i posar en risc la salut de les persones.

28 de enero de 2021

Els paràsits externs poden causar greus malalties a les nostres mascotes. A més, són causa de problemes de salut pública, causant malalties zoonòtiques que posen en risc la salut de les persones.

El canvi climàtic ha provocat un augment de les temperatures a nivell global, afavorint així la presència de vectors (animals que transmeten els paràsits, d'un animal o persona infectat a un altre) i de paràsits externs durant tot l'any.

Les puces, paparres, àcars i mosquits, són els paràsits externs més comuns que afecten els gossos i gats.

Aquests paràsits poden causar problemes dermatològics a les nostres mascotes però també són causa d'infeccions i malalties sistèmiques greus, que en alguns casos poden ser transmeses a les persones.

Per protegir a les nostres mascotes davant els paràsits externs, és de vital importància establir un bon tractament antiparasitari preventiu adaptat a cada animal (tenint en compte l'espècie, edat, pes, estil de vida, localització, etc.)

La OCV (Organización Colegial Veterinaria) afirma que "La salut dels animals està íntimament lligada a la salut de les persones". Per això, des de la clínica veterinària Albet et recomanem que consultis al teu veterinari per establir un protocol anual de desparasitació externa i interna específic pel teu animal i és que protegint a la teva mascota, protegeixes la teva família.